Arran del taller estatal organitzat pel Sindicato Labrego Galego, i en el qual participem tant CCPV – COAG com la UCO, a través de l’ISEC com a sòcies del projecte BOND; i de la signatura del MoU, organitzem un espai de treball per a donar-li continuïtat a tots dos. La idea era organitzar una segona trobada, entre les organitzacions interessades en avançar en una articulació a nivell estatal, per a treballar el tema de la flexibilització de les normatives higiènic sanitàries a la transformació alimentària camperola o artesana.

Les organitzacions que es van sumar a la iniciativa del MoU des del primer moment van ser:

Per a iniciar aquest procés col·lectiu, i alentit per la situació generada per la COVID’19, organitzem, en un primer moment, unes jornades de difusió del que s’havia avançant fins aleshores en el marc del projecte BOND, en les quals es va incorporar una formació entorn de les normatives higiènic sanitàries que afecten el nostre país (des de les europees, a les estatals i les autonòmiques). Aquestes jornades, que es van desenvolupar on line, van comptar amb la participació de 98 persones, totes provinents d’organitzacions i entitats col·lectives relacionades amb el sector. Per a accedir al contingut gravat d’aquestes, punxa ací per a la sessió del 17 de setembre, i ací per a la del 18 de setembre.

Presentació día 17

Presentació día 17

es entitats que van conformar el grup de treball per a desenvolupar aquest esdeveniment, a part de les quals van iniciar el grup motor, van ser les següents.

Després d’aquest esdeveniment, aquest grup d’organitzacions vam tindre la nostra primera reunió de treball per a aprofundir en allò avançat a través del projecte BOND, i plantejar un pla d’acció per a fer els primers passos de conformació d’una plataforma estatal per a la flexibilització de les normatives higienicosanitàries, adaptada a les produccions camperoles o artesanes. En aquesta reunió participem 18 entitats, i es va acordar l’admissió al grup de treball d’altres 4 entitats que havien sol·licitat l’entrada.

Les entitats que van participar en la reunió de treball, a part de les organitzadores, i les que van entrar a formar part d’aquest, van ser les següents.

La pròxima reunió del grup de treball tindrà lloc al desembre del 2020, i serà allotjada pel SLG.

Si vols rebre informació i/o participar d’aquest grup de treball, pots escriure’ns als enllaços del projecte BOND en l’Estat espanyol.

CCPV-COAG: Juan (juan@ccpvcoag.org)

UCO (ISEC): Mamen Cuéllar Padilla (mcuellar@uco.es)

SLG: Conchi (economia@sindicatolabrego.gal)