La vitivinicultura realitzada a xicoteta escala s’obri camí com a resposta als desafiaments que travessa el sector. L’excedent vitivinícola, les dificultats per a obtindre un preu just, els obstacles per a accedir a l’activitat o els impactes del canvi climàtic dificulten, entre altres factors, el rejoveniment del sector.

En aquest context, els microcellers s’estan estenent com un model que tracta d’adaptar-se al context incorporant nous valors agroecològics tant en el cultiu com en l’elaboració dels caldos. El resultat són xicotetes produccions de vins diverses amb un alt valor afegit.

És per tot això que la Coordinadora Camperola del País Valencià (CCPV-COAG) organitza les “I Jornades sobre Microcellers”, amb l’objectiu d’impulsar aquest nou model vitivinícola, incentivar la incorporació de joves al sector i el relleu generacional, i visibilitzar alternatives agroecològiques i els problemes de les dones dins del món rural.

Les jornades, que es duran a terme de manera presencial a l’Escola de Viticultura i Enologia de Requena i per streaming el 7 i 8 de juliol, són gratuïtes i estan obertes (prèvia inscripció) a la participació de qualsevol persona interessada en la matèria, amb especial recalcament en els professionals del sector vitivinícola i estudiants d’enologia.

Es desenvoluparan a través de diferents taules redones, debats i tallers, organitzats en quatre blocs: context, polítiques i alternatives; com muntar un microceller (aspectes a tindre en compte: economia, legislació, ajudes, tràmits i gestió, màrqueting…); experiències de microcellers en la Comunitat Valenciana; i una fira-demostració de vins, que tancarà la trobada al final del segon dia.

L’esdeveniment compta amb la col·laboració de l’Escola de Viticultura i Enologia de Requena, l’Ajuntament de Requena, la Diputació de València i PROAVA; amb el patrocini de Caixa Popular.

POTS DESCARREGAR EL PROGRAMA AÇÍ