COAG exigeix sancions severes a França davant els reiterats atacs a les produccions agràries espanyoles

La Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders (COAG) ha exigit sancions severes al govern francès i als protagonistes dels actes de violència del passat 19 d’octubre contra els camions que transportaven productes agrícoles procedents d’Espanya.

Viticultors francesos han bloquejat durant el matí del dijous camions procedents d’Espanya durant una manifestació al costat del peatge de Le Boulou, prop de la frontera espanyola, al sud de França. Viticultors i enòlegs del sud de França han protestat contra la introducció de vins espanyols i han bloquejat els camions que venien d’Espanya, segons informa EFE. Durant la manifestació també han destruït un enviament de tomàquets procedents d’Espanya i han cremat diverses rodes de vehicle.

Davant la reiteració d’aquests actes vandàlics, COAG exigeix a la UE que garantisca de manera efectiva i contundent la lliure circulació de produccions agrícoles espanyoles en territori francès i reclama al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació que realitze una queixa formal davant el govern francès per la seua desídia davant els recurrents atacs als nostres productes.

“Aquest tipus d’actuacions són intolerables. La crisi de rendibilitat que sofreixen els productors francesos també l’estem patint els agricultors espanyols. En el rerefons hi ha una estratègia merament comercial. Es busca apartar als productors espanyols del mercat comunitari quan les veritables responsables són les grans cadenes de distribució, principalment franceses, que abusen de la seua posició de domini en el mercat per a imposar preus per sota de costos en el camp”, ha subratllat Miguel Padilla, Secretari General de COAG

atac a camions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.