COAG denúncia que les integradores no estan traslladant als ramaders les pujades dels preus del pollastre al consumidor

En l’última setmana, el PVP del quilo de pollastre ha passat de 2,85€ a 3,19€, +12%
 • Tan sols Vall Companys ha actualitzat els contractes als avicultors. Els ramaders es troben en una crítica situació davant el brutal increment dels costos de producció que assumeix el productor integrat (llum i gas +150%, gasoil + 96%)

 • “Demanem responsabilitat a totes les baules de la cadena de valor de la carn de pollastre perquè els productors rebin una remuneració justa i s’evite el tancament de granges avícoles”. ha subratllat Jaume Bernis.

  La Coordinadora d’Organitzacions d’Agricultors i Ramaders (COAG) denúncia que, a excepció de Vall Companys, les grans empreses integradores no estan traslladant als ramaders les pujades dels preus del pollastre al consumidor. Durant l’última setmana, el PVP del pollastre ha passat de mitjana de 2,85€/kg a 3,19€/kg en les principals cadenes de supermercats.

  “Demanem responsabilitat a totes les baules de la cadena de valor de la carn de pollastre, (empreses integradores i cadenes de distribució que encara estan utilitzant el pollastre com a producte reclamo (LIDL i Eroski)) perquè els productors reben una remuneració justa i s’evite el tancament de granges avícoles”, ha subratllat Jaume Bernis, responsable del sector avícola de l’Executiva de COAG, al mateix temps que ha recordat que Llei de Cadena Alimentària obliga a pagar uns preus per sobre de costos als ramaders.

  La situació dels productors avícoles és crítica davant el brutal increment dels costos de producció, disparats pel vertiginós augment dels preus de gasoil (+96%), energia (llum i gas +150%), plàstics (+50%), aigua (+30%), fertilitzants (+150%), durant l’últim any.

  Des de COAG volem traslladar la necessitat de tenir una cadena de valor sostenible que genere valor i siga repartit de manera equilibrada entre les diferents baules d’aquesta. “La cadena de valor del sector avícola no pot fonamentar-se en una producció a pèrdues per als ramaders que ja comptava amb uns estrets marges de rendibilitat en el qual es movien normalment les petites i mitjanes explotacions”, ha apuntat el responsable del sector avícola de l’Executiva de COAG.

  Confiem que els supermercats i integradores siguin sensibles a les reclamacions que fem des del sector avícola de COAG, que no tenen una altra fi que garantir la viabilitat present i futura de 5.000 explotacions avícoles familiars. “No dubtarem a defensar al sector amb els instruments que ens concedeix l’Estat de dret i denunciarem davant la AICA a aquells operadors que no compleixin amb la Llei de Cadena Alimentària”, ha advertit Bernis.

COAG denúncia que les integradores no estan traslladant als ramaders les pujades dels preus del pollastre al consumidor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.