Més de 300 apicultors s'han concentrat avui en les Corts Valencianes per a protestar per l'abandó de les Administracions

València, 2 de febrer de 2023. Més de 300 apicultors de les organitzacions professionals agràries i entitats relacionades amb el sector apícola de la Comunitat Valenciana han realitzat aquest matí una concentració de protesta davant les portes de les Corts Valencianes sota el lema “SOS apicultura en perill d’extinció” per a denunciar la insensibilitat manifesta i la falta de respostes de les Administracions, especialment per part de la Conselleria d’Agricultura, davant els problemes d’un sector amb una gran importància econòmica, social i mediambiental en el nostre territori.

Apicultors arribats des de tots els punts de la Comunitat Valenciana de la sectorial apícola de AVA-ASAJA, Asaja Alacant, APAC, LA UNIÓ Llauradora i Ramadera, UPA-PV, CCPV-COAG i ApiAds han reclamat unes ajudes agroambientals “decents” per a evitar que els apicultors valencians s’hagin d’anar a altres Comunitats Autònomes on els reben amb una “catifa vermella”.

Les organitzacions convocants han qüestionat que mentre el sector agonitza, la Generalitat regula a la seva esquena. Posen com a exemple les ajudes a la biodiversitat incloses en el PDR que compten amb un pressupost escàs i unes mesures inassumibles o les ajudes en compensació per la guerra d’Ucraïna que no arriben ni tan sols per a sufragar un quilogram d’aliment per rusc.

Unes altres de les reivindicacions dels manifestants ha estat la referida a la situació de l’apicultura transhumant, que actualment queda exclosa de les bonificacions del gasoil professional. D’altra banda han criticat que el pla de viabilitat autonòmic de l’apicultura porti ja dos anys en el calaix dels oblits i han exigit solucions immediates a la pinyolà.

Alguns dirigents s’han banyat en mel davant els mitjans de comunicació per a denunciar la crisi de preus d’aquest producte a conseqüència de les massives importacions procedents de tercers països.

En concloure l’acte les organitzacions agràries han fet lectura del manifest amb les reivindicacions i seguidament l’han presentat per registre d’entrada dirigit als diferents grups parlamentaris i a les Corts.

CONCENTRACIÓ DE APICULTORS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.