El preu dels aliments es va incrementar un 300% des del seu origen en el camp fins a arribar al consumidor final durant el mes de maig, segons l’últim informe de l’Índex de Preus en Origen i Destinació (IPOD) difós aquest dimarts per l’organització agrària COAG.

L’IPOD va revelar que els productes agrícoles van veure un increment del 328% entre el seu preu en origen i el seu preu en destinació, mentre que els productes ramaders van experimentar un augment del 197%.

Entre els aliments amb majors augments al llarg de la cadena destaquen la llima, amb un encariment del 759% entre el seu origen i destinació; la tomaca d’ensalada, amb un 659%; la ceba, amb un 648%; la taronja, amb un 61%; la bleda, amb un 410%; i l’encisam, amb un 400%.

D’altra banda, els aliments que menys van augmentar el seu preu entre origen i destinació van ser l’oli d’oliva verge extra, amb un 31%; els ous M, amb un 55%; i la llet de vaca, amb un 90%.

Les dades han sigut recopilats per COAG per als preus en origen, i per la Unió de Consumidors d’Espanya (UCE) i la Confederació Espanyola de Mestresses de casa, Consumidors i Usuaris (Ceaccu) per als preus en destí.

El preu dels aliments es dispara un 300% del camp a la taula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.