Ja pots inscriure't en les pròximes jornades sobre microcellers

  • L’esdeveniment tindrà lloc a Requena del 2 al 6 de juny de 2022
  • Compta amb la col·laboració de l’Escola de Viticultura i Enologia de Requena, l’Ajuntament de Requena, la Diputació de València i PROAVA; amb el patrocini de Caixa Popular.
  • Pots registrar-te a ací

La vitivinicultura realitzada a xicoteta escala s’obri camí com a resposta als desafiaments que travessa el sector. L’excedent vitivinícola, les dificultats per a obtindre un preu just, els obstacles per a accedir a l’activitat o els impactes del canvi climàtic dificulten, entre altres factors, el rejoveniment del sector.

En aquest context, els microcellers s’estan estenent com un model que tracta d’adaptar-se al context incorporant nous valors agroecològics tant en el cultiu com en l’elaboració dels caldos. El resultat són xicotetes produccions de vins diverses amb un alt valor afegit.

És per tot això que la Coordinadora Camperola del País Valencià (CCPV-COAG) organitza les “II Jornades sobre Microcellers”, amb l’objectiu d’impulsar aquest nou model vitivinícola, incentivar la incorporació de joves al sector i el relleu generacional, i visibilitzar alternatives agroecològiques i els problemes de les dones dins del món rural.

Les jornades, que es duran a terme de manera presencial en el centre històric de Requena del 2 al 6 de juny, són gratuïtes i estan obertes (prèvia inscripció) a la participació de qualsevol persona interessada en la matèria, amb especial recalcament en els professionals del sector vitivinícola, la restauració i estudiants d’enologia.

En aquesta segona edició s’abordarà el context i les alternatives a la crisi vinícola, donant a conèixer els obstacles i solucions per a muntar un microceller, així com es continuarà subratllant la importància de les estratègies de venda per a fer viables aquests vins tan singulars. Per a això, es comptarà amb els millors ponents, amb els quals els assistents podran treballar en tallers participatius, i es visitaran microcellers de Requena per a conèixer les seves diverses realitats. Les Jornades es tancaran el dilluns 6 de juny amb una Mostra de vins de microcellers orientada al públic professional, ja siga del món de l’hostaleria o l’enologia.

II Jornades sobre microcellers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.