Després de l'anunci d'un nou atur del transport de mercaderies

LA CADENA ALIMENTÀRIA RECLAMA QUE ES GARANTISCA LA SEGURETAT I EL PROVEÏMENT DE PRODUCTES I MATÈRIES PRIMERES EN UN MOMENT ESPECIALMENT CRÍTIC

  • La cadena de valor agroalimentària i de l’hostaleria recorda el seu caràcter essencial i estratègic per a l’economia i el conjunt de la societat.

  • Demana que no es repetisquen els greus incidents de l’últim atur del transport i mesures que garantisquen el funcionament de la cadena alimentària
Les organitzacions agràries COAG i UPA, així com les associacions empresarials AECOC, ACES, ANGED, ASEDAS, Cooperatives Agro-alimentàries d’Espanya, FIAB, HOSTALERIA D’ESPANYA I MARQUES DE RESTAURACIÓ, representants de la cadena alimentària i de l’hostaleria, reclamen seguretat i garanties per al proveïment de productes i matèries primeres davant els nous aturs convocats per la Plataforma per a la Defensa del Transport de Mercaderies.
Des d’aquestes organitzacions demanen que no es repeteixin les greus incidències i episodis violents que van afectar el bon funcionament de la cadena alimentària amb motiu de l’últim atur del transport de mercaderies, en la qual es va impedir la lliure entrada i sortida de vehicles d’empreses, centres logístics i explotacions subministradores de matèries primeres, dificultant la recollida de mercaderies indispensables per al funcionament de la cadena alimentària. Exigeixen, per tant, que es garantisca la seguretat i el dret al treball de tots aquells transportistes que no vulguen secundar l’atur.
Així mateix, assenyalen que tota la cadena alimentària ja està greument tensionada pel complex escenari internacional i destaquen els danys que aquest nou atur pot ocasionar especialment a milers de pimes que ja travessen un moment delicadíssim, fruit de l’actual conjuntura. D’igual manera, convé ressaltar també el greu perjudici que aquesta situació podria arribar a suposar per als consumidors, en cas de prolongar-se.
“Som un sector essencial i estratègic, com ha quedat demostrat en les recents crisis que hem patit, i creiem que ha arribat el moment que el Govern adopti mesures que garanteixin el bon funcionament de la cadena alimentària i el proveïment d’aliments i begudes al conjunt de la població en qualsevol situació, per molt excepcional que aquesta siga”, afirmen.
Després de l’anunci d’un nou atur del transport de mercaderies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.